viernes, 17 de enero de 2014

Taller: Materials Audiovisuals. Vídeo

Aquest taller consisteix en crear un vídeo relacionat amb el nostre projecte. Com que el projecte de la meva companya, Esperança, i jo és el projecte de contes hem decidit fer un vídeo d’un conte.

La primera cosa que vàrem fer va ser seleccionar el conte que volíem i ens vàrem decantar pel conte de Mulán, un conte tradicional infantil que tracta d’una noia xinesa que per honra a la seva família decideix substituir al pare en la guerra, aconseguint acabar amb els que volien conquerir el seu imperi.

Quan vàrem tenir el conte triat vàrem passar a realitzar el seu disseny, és a dir, vàrem elaborar un guió on dividíem el text del conte en diverses parts i cada part seria una escena del vídeo diferent. Ara que coneixíem les parts que sortirien al vídeo vàrem poder passar a cercar les imatges corresponents a les parts i la música de fons. Cada part tenia d’una a tres imatges i, fins i tot, algunes més. També vàrem indicar, al guió, les parts que havia de llegir cada una.

Un pic ja estava tot planejat podíem començar a crear – lo.

Per crear el vídeo vàrem utilitzar el programa Movie Maker, un programa que permet crear vídeos a partir d’imatges o a partir de vídeos ja creats. També permet afegir animacions, música i efectes d’entrada i sortida a les escenes, així com afegir escrits damunts les imatges o vídeos que volem afegir o damunt escenes llises que són diapositives que es poden afegir al vídeo.




El primer que vàrem fer va ser gravar l’àudio del vídeo a través d’Audacity, el mateix programa que vàrem utilitzar per gravar els àudios dels dos tallers anteriors, el taller d'àudio i el taller de presentacions multimèdia interactives. Amb aquest programa vàrem gravar les nostres veus contant el conte i vàrem ficar la música de fons.

A continuació, vàrem passar a ficar tant l’àudio com les imatges al programa Movie maker, seguint l’ordre que havíem establert al disseny i fent que cada part coincidís amb l’àudio corresponent.

D’aquesta manera, ja teníem la part principal del vídeo feta, només ens quedava ficar les animacions i els efectes, cosa que vàrem fer després.

Finalment, el nostre vídeo de Mulán ja estava acabat, aquí podeu veure el resultat final: 




Aquí podreu veure la Guia Didàctica del nostre material.

Reflexió i aplicació dins l’aula:

En una manera diferent de treballar dins l’aula de primària, ja que podem utilitzar aquest material tant per realitzar com per complementar les explicacions que s’han de fer a classe, és a dir, utilitzar un vídeo dins l’aula pot servir per aportar la informació treballada, per aprofundir més en els conceptes que s’han treballat o a partir d’aquest material treballar.

Si estem explicant un tema a classe podem mostrar exemples d’allò que expliquem a través de vídeos, aquest seria el primer cas que he dit abans, és a dir, que utilitzem aquest tipus de materials per a complementar les explicacions que s’han fet o s’han de fer a classe.

En canvi, si volem aprofundir més en els conceptes que hem treballat a l’aula, que seria el segon cas que he esmentat abans, el mestres podria cercar un vídeo relacionat amb la temàtica que ha donat a classe i posar – lo, després, als seus alumnes.

El tercer cas que he mencionat anteriorment, el de treballar a partir del material creat, seria el cas que hem utilitzat nosaltres per crear el nostre vídeo. És a dir, posem un vídeo als nostres alumnes i li saquem tots els continguts, com per exemple, extreure preguntes sobre el contingut del vídeo per a que els alumnes les puguin contestar a partir del que han vist, obrir qualque debat on els alumnes puguin extreure les seves conclusions... tot dependria del tipus de vídeo.

El nostre vídeo ha estat un conte, ja que aquest és el nostre projecte, i la finalitat d’aquest ha estat que els alumnes el vegin i contestin a una sèrie de preguntes sobre el conte.

Una altra manera de treballar aquest tipus de materials dins l’aula pot ser que siguin els propis alumnes els que creïn el seu vídeo i els mostrin a la resta de la classe. Ja que és un material molt fàcil d’utilitzar i no presenta cap tipus de dificultat a l’hora de crear un vídeo.

Per tant, aquest material es pot treballar de moltes maneres diferents dins l’aula i, com he dit abans, és una manera diferent de treballar els continguts que es donen a classe. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario